Paleo sportvoeding

Sporten is gezond, tenminste dat wordt beweerd door allerlei wetenschappers. Maar waarom is sporten zo gezond? En wat voor invloed heeft voeding op uw sportprestaties? In dit artikel wordt er onder andere antwoord gegeven op deze twee vragen. Hierbij wordt er rekening gehouden met de principes van het paleo dieet.

Sporten is gezond vanwege het feit dat het een positieve uitwerking heeft op verschillende factoren in het lichaam. Door intensief te sporten zal het lichaam meer gaan verbranden wat er uiteindelijk voor zorgt dat u in gewicht zal dalen. Uiteraard zal u dan niet moeten compenseren door meer te gaan eten. Naast het afvallen in gewicht heeft sporten nog meer voordelen. Zo zal uw bloeddruk dalen, uw cholesterol verlagen en het verbeteren van de bloedsuiker. Wilt u het optimaal gebruik maken van de sportmomenten? Dan zou u kunnen noteren wat u daadwerkelijk eet en drinkt.

Het volgen van een speciaal sportdieet is verstandig wanneer u intensief gaat sporten. Dit zorgt er namelijk voor dat uw lichaam de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. U leest waarschijnlijk dieet en dat schrikt af. Echter is dit niet helemaal gegrond vanwege het feit dat een dieet ook erg lekker kan zijn. Natuurlijk zult u patat, frikadellen, kebab en de blikjes red bull moeten laten staan. Deze producten hebben een teveel aan verzadigd vet, calorieën en onder andere suiker. Dit wil echter niet zeggen dat u nooit meer deze producten mag nuttigen. Het is namelijk erg goed als u één keer per week een zogenaamde “cheatmaaltijd” inplant. Deze cheatmaaltijd zorgt er namelijk voor dat het lichaam niet gaat wennen aan het eten wat doordeweeks genuttigd wordt.

Gezond eten

Voordat u een speciaal sportdieet gaat opstellen is het belangrijk om te weten hoeveel calorieën, vetten, eiwitten en kcal u daadwerkelijk nodig heeft. Het vastleggen van dit basisniveau is nodig vanwege het feit dat u dan kunt bepalen hoeveel u daadwerkelijk moet eten om af te vallen. Wanneer u namelijk eet op het basisniveau zal dit ervoor zorgen dat uw niet zult afvallen of dat u in gewicht zult stijgen. Wanneer u daadwerkelijk minder zult gaan eten en dus eigenlijk meer verbrand dan dat er eigenlijk nodig is dan zult u afvallen. Voeding is daarom net zo belangrijk, en misschien zelfs belangrijker, als sporten.

Wat mag ik dan eten?

Het is belangrijk om de juiste hoeveelheden eiwitten en vetten binnen te krijgen. Een bron van goede vetten zijn ongezouten noten. Deze noten zitten boordevol vitamines en gezonde vetten. Daarnaast is het makkelijk te eten en ook nog is erg lekker. De gezondste noten zijn gebrande amandelen die u kunt kopen in elke willekeurige supermarkt.

Voor eiwitten kunt u het beste kipfilet kopen. Deze kipfilet kunt u gewoon kopen in de supermarkt. Zorg er daarnaast voor dat u deze kipfilet bijvoorbeeld in olijfolie bakt. In olijfolie zitten namelijk ook veel gezonde vetten.

Wat belangrijk is bij het opstellen van het paleo sportdieet is dat u in ieder geval rekening houd met wat u lekker vindt en daarnaast op let wat u daadwerkelijk nodig heeft.