Groene smoothies

Groene smoothies zijn gepureerde groentes of fruit die u kunt opdrinken. Een smoothie kunt u volledig naar uw eigen wens maken. Door allerlei groentes en stukken fruit te combineren kan er een heerlijke combinatie ontstaan wat lekker wegdrinkt. Een groene smoothie kan ook onderdeel zijn van een dieet. Hieronder kunt u meer informatie lezen over diverse ingrediënten en hun smaak, hoe u groene smoothies kunt verwerken in uw dieet en hoe gezond groene smoothies eigenlijk zijn.

Groene smoothies zijn gezond

Groene smoothies zijn natuurlijk erg gezond. U kunt diverse groentes en fruit combineren om een lekkere smoothie te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om niet alleen groente en fruit te mixen. Kwark, noten zoals amandelen en cashewnoten kunt u ook prima verwerken in uw groene smoothie. Dit zorgt ervoor dat u ook een dosis eiwitten (noten en kwark) en onverzadigde vetten (noten) binnen krijgt. Dit gevarieerde gerecht bevat allerlei voedingsstoffen waardoor u de gehele dag vol energie zit.

Voor het pureren van uw groene smoothies is een blender nodig. Wij raden aan om een goede en kwalitatief volle blender te kopen en dat mag best wel wat geld kosten. U zult namelijk veel profijt er van hebben en er lang gebruik van kunnen maken in plaats van het gebruik van een budget blender. Zorg er altijd wel voor dat u uw blender heel goed schoonmaakt voordat u het weer in de kast stopt. Wanneer er resten van fruit of groentes in de blender achterblijven kan het voorkomen dat het gaat stinken. Deze onaangename geurtjes zorgen er uiteindelijk voor dat u uw blender steeds minder zult gebruiken. Zonde!

Groene smoothie

Afvallen met groene smoothies

Steeds meer Nederlanders krijgen te maken met overgewicht. Zij vinden zichzelf te dik of moeten van de dokter afvallen en volgen een dieet. Het volgen van een dieet is in de eerste weken erg zwaar. Normaal gesproken eet u gewoon wat u lekker vindt en wanneer u honger heeft. Bij het volgen van een dieet eet u alleen wat vooraf is opgesteld. Het lichaam moet hier aan wennen en hiervoor is een hoge dosis van doorzettingsvermogen voor nodig. Het is namelijk de bedoeling dat u niet terugvalt in oude gewoontes. Om het doorzettingsvermogen te ondersteunen is het belangrijk om vooral lekker eten of lekkere gerechten in uw dieet te verwerken. Dit betekent natuurlijk niet dat het alleen maar bestaan uit vet eten zoals patat of pizza. Een groene smoothie is een uitstekend recept dat u kunt verwerken in uw dieet. Het is gezond, bevat vitamines en mineralen en is erg lekker. Daarnaast is het ook nog leuk om verschillende combinaties uit te proberen.

De groene smoothie is de uitkomst

Of u nu wilt afvallen of dat u gezonder wilt leven, elke dag een groene smoothie drinken is een prima gerecht dat u kunt nuttigen. Neem de groene smoothie zo vroeg mogelijk zodat u lekker fris aan de dag begint. Probeer verschillende combinaties en creëer uw eigen persoonlijke smoothie. Denk bijvoorbeeld aan broccoli, spinazie en sperziebonen gemist met zoete fruitsoorten. Koop wel een goede blender en maak hem na gebruik goed schoon. Veel plezier bij het maken van groene smoothies!

 

 

 

One thought on “Groene smoothies

  1. Evelien

    De lekkerste groene smoothies vind ik die waar veel fruit in zitten.het gaat er wel om dat je geen yoghurt of melk toevoegt, maar het puur bij water houdt. Dat maakt het namelijk een stuk gezonder.
    Water is ook erg lekker met fruit erin, zonder dat je het blendert. Je kan gewoon zorgen dat er fruit in water zit en dat dan drinken.

Comments are closed.